Hooihuiskes gaan weer open!

We hebben al even kunnen genieten van een korte voorbode van de lente. Een lekker zonnetje, volle terrasjes en de natuur die stilaan uit z’n winterslaap ontwaakt. Prima weer om de fiets te pakken en er op uit te trekken! Een enkeling wist ook de hooihuiskes al weer te vinden, maar stond helaas nog aan een gesloten deur. Echter goed nieuws: In het weekend van 28 maart worden de huisjes weer geopend voor een frisse start van het nieuwe fietsseizoen!

Vanaf dan bent u weer van harte welkom om een inkijkje te komen nemen in het hedendaagse boerenleven. Voor wie het hooihuiske nog een onbekend fenomeen is: Bij een aantal boerderijen kunt u afstappen en een filmpje bekijken over hetgeen zich op het betreffende bedrijf allemaal afspeelt, waarna u nog een tijdje heerlijk kunt vertoeven op een van de picknickbanken. Zowel voor jong als oud zijn de hooihuiskes leuk en leerzaam om te bezoeken. U bent van harte welkom!

Maar ook voor diegene die wel bekend is met de hooihuiskes, is er wat nieuws te beleven. De film in het huiske van de familie Habraken in Riethoven is vernieuwd. Zij zijn namelijk overgestapt op een nieuw revolutionair systeem. Hierbij worden de kuikens niet meer door de broederij aangeleverd, maar ze worden in de stal uitgebroed. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe het kuiken uit het ei kruipt en vrijwel meteen zijn weg vindt naar voer en water. Het is zeer de moeite waard om deze nieuwe film te gaan bekijken.

Wilt u meer weten over de hooihuiskes, kijk dan op www.hooihuiskes.nl
Routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV, bij (mini)campings en bij diverse horecagelegenheden.
 

Foto de Brabantse KempenTweede plaats Brabantse Kempen Trofee!

Met trots kunnen wij u melden dat de Hooihuiskesroutes, samen met Beursvloer Bladel een tweede plaats hebben behaald bij de strijd om de Brabantse Kempen Trofee.

De Brabantse Kempentrofee wordt uitgereikt aan een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van het Kempische platteland.